2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語(yǔ)必修第一冊(cè)譯林版
注:當(dāng)前書(shū)本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語(yǔ)必修第一冊(cè)譯林版答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
第二節(jié)(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)
閱讀下面短文,從短文后的選項(xiàng)中選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。
Higher levels of optimism (樂(lè)觀主義) are related to a longer lifetime. People with the highest levels of optimism have 11% to 15% longer lifetime than those who practice little positive thinking. The optimists may live to age 85 or beyond.
Optimism doesn't mean ignoring life's stress. But when negative things happen, optimistic people are less likely to blame themselves. 16 They also believe they can control their destiny and create opportunities for good things to happen in the future.
17 Research has found optimists have a 35% less chance of a heart disease. There's a direct connection between optimists and healthier diet and exercise behaviors, as well as a stronger immune (免疫) system and better lung function.
Optimism can be improved by training. Studies have found only about 25% of our optimism is programmed by genes (基因). 18 It turns out that you can train your brain to be more positive. One of the most effective ways to increase optimism is called the "Best Possible Self" method. In this period, you imagine yourself in future, and you have achieved all your life aims and all of your problems have been solved. 19 Another way is to keep a journal only to capture positive experiences you experienced that day.
It's not easy to carry out optimism exercises. Like exercise, they need to be practiced regularly to keep the brain positive. 20 But isn't a longer, happier, more positive life worth the effort? It may also lengthen your life.
A. It may also lengthen your life.
B. The rest is up to your attitude to life.
C. Being optimistic also improves your health.
D. The focus on positives may be a hard process.
E. The optimism exercises may be hard to practice.
F. Practicing this daily can significantly improve your positive feelings.
G. They are more likely to see the barrier as a good chance to turn positive.
16.
17.
18.
19.
20.
答案:16.G
解析:前文提到樂(lè)觀的人在負(fù)面事情發(fā)生時(shí)不太會(huì)自責(zé),G選項(xiàng)“他們更可能將障礙視為變得積極的好機(jī)會(huì)”,進(jìn)一步說(shuō)明樂(lè)觀者面對(duì)困難的態(tài)度,與前文邏輯連貫,符合語(yǔ)境。
17.C
解析:后文講述研究發(fā)現(xiàn)樂(lè)觀者患心臟病的幾率低35%,還提到與健康飲食、鍛煉等的聯(lián)系,這些都屬于健康方面的益處,C選項(xiàng)“樂(lè)觀也能改善你的健康”總領(lǐng)該段,符合段落主旨。
18.B
解析:前文指出只有約25%的樂(lè)觀主義由基因決定,B選項(xiàng)“其余的取決于你的生活態(tài)度”承接上文,說(shuō)明樂(lè)觀主義的其他決定因素,符合語(yǔ)境。
19.F
解析:前文介紹了“最佳可能自我”方法,即想象未來(lái)目標(biāo)實(shí)現(xiàn)、問(wèn)題解決的情景,F(xiàn)選項(xiàng)“每天練習(xí)這一點(diǎn)可以顯著提升你的積極情緒”,“this”指代該方法,說(shuō)明其效果,符合邏輯。
20.D
解析:前文提到進(jìn)行樂(lè)觀練習(xí)不容易,需要定期練習(xí),D選項(xiàng)“專(zhuān)注于積極事物可能是一個(gè)艱難的過(guò)程”進(jìn)一步強(qiáng)調(diào)其難度,與后文“但難道更長(zhǎng)、更快樂(lè)、更積極的生活不值得努力嗎?”形成轉(zhuǎn)折,符合語(yǔ)境。
第二部分 語(yǔ)言知識(shí)運(yùn)用(共兩節(jié),滿分30分)
第一節(jié)(共15小題;每小題1分,滿分15分)
請(qǐng)認(rèn)真閱讀下面短文,從短文后各題所給的A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。
I had always felt like I didn't fit in the school. My true friends weren't in the crowd of 21
popular
kids in school, either.
Parading before me was "the fun group"—the popular kids—always laughing and whispering (竊竊私語(yǔ)). I wanted to be just like them and wished to be 22
one of them
. Immediately, I 23
changed
a lot—new hair color, new dressing style and a new group
答案:21.popular
22.one of them
23.changed