欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊(cè)解析答案 > 中學(xué)生世界九年級(jí)英語(yǔ)滬教版54制 > 第11頁(yè)解析答案
中學(xué)生世界九年級(jí)英語(yǔ)滬教版54制

中學(xué)生世界九年級(jí)英語(yǔ)滬教版54制

注:當(dāng)前書(shū)本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)中學(xué)生世界九年級(jí)英語(yǔ)滬教版54制答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。

Ⅲ. Complete the sentences with the given words in their proper forms.
1. Most kids are
frightened
of insects like spiders. (frighten)
2. Damin looked after the baby cormorants
personally
. (personal)
3. The Bund
attracts
a lot of tourists every year. (attraction)
4. Mr Hu is of average
height
. He's neither tall nor short. (high)
5. There are green tall trees on both
sides
of the avenue. (side)
6. The twenty-
fourth
Winter Olympics took place in Beijing. (four)
7. In
their
opinion, students mustn't bring phones to school. (they)
答案:1. frightened
解析:“be frightened of”是固定搭配,意為“害怕……”,這里需要用frighten的過(guò)去分詞形式作表語(yǔ)。
2. personally
解析:此處修飾動(dòng)詞短語(yǔ)“l(fā)ooked after”,要用personal的副詞形式personally,表示“親自地”。
3. attracts
解析:句子缺少謂語(yǔ)動(dòng)詞,attraction是名詞,其動(dòng)詞形式是attract,主語(yǔ)The Bund是第三人稱單數(shù),所以謂語(yǔ)動(dòng)詞用attracts。
4. height
解析:average是形容詞,后面接名詞,high的名詞形式是height,“average height”表示“平均身高”。
5. sides
解析:both后面接可數(shù)名詞復(fù)數(shù),side的復(fù)數(shù)形式是sides,“both sides of the avenue”表示“大道的兩邊”。
6. fourth
解析:表示“第二十四屆”,要用序數(shù)詞,four的序數(shù)詞是fourth。
7. their
解析:“in one's opinion”是固定搭配,意為“在某人看來(lái)”,they的形容詞性物主代詞是their。
Ⅳ. Complete the following sentences as required.
1. Some of the fish are sold by his wife at the market. (改為一般疑問(wèn)句)
______ some of the fish ______ by his wife at the market?
2. A light is hung at the front of the raft, ______ ______? (補(bǔ)全反意疑問(wèn)句)
3. We can live an easier life with AI technology. (保持原句意思)
AI technology ______ us ______ live an easier life.
4. A cormorant can stay underwater for up to two minutes at a time. (對(duì)畫(huà)線部分提問(wèn))
______ ______ can a cormorant stay underwater at a time?
5. Usually Joe throws rubbish into a nearby bin. (改為被動(dòng)語(yǔ)態(tài))
Usually rubbish ______ ______ into a nearby bin by Joe.
6. to read, traditional Chinese skills, about, a good idea, some articles, it's (連詞成句)
答案:1. Are; sold
解析:原句是一般現(xiàn)在時(shí)的被動(dòng)語(yǔ)態(tài),改為一般疑問(wèn)句時(shí),將be動(dòng)詞Are提到句首,后面動(dòng)詞sold保持不變。
2. isn't it
解析:反意疑問(wèn)句遵循“前肯后否”原則,原句是肯定句,be動(dòng)詞是is,所以疑問(wèn)部分用isn't it。
3. helps; to
解析:原句意為“有了人工智能技術(shù),我們可以過(guò)上更輕松的生活”,“help sb. to do sth.”表示“幫助某人做某事”,主語(yǔ)AI technology是第三人稱單數(shù),所以用helps。
4. How long
解析:畫(huà)線部分“for up to two minutes”表示一段時(shí)間,對(duì)一段時(shí)間提問(wèn)用how long。
5. is thrown
解析:原句是一般現(xiàn)在時(shí),改為被動(dòng)語(yǔ)態(tài)時(shí),結(jié)構(gòu)為“am/is/are+過(guò)去分詞”,主語(yǔ)rubbish是不可數(shù)名詞,所以用is thrown。
6. It's a good idea to read some articles about traditional Chinese skills.
解析:“it's a good idea to do sth.”是固定句型,意為“做某事是個(gè)好主意”,“read some articles about...”表示“讀一些關(guān)于……的文章”,按照這個(gè)結(jié)構(gòu)組合句子即可。
V. Choose the best answer.
Dr Stephen Fung is a Physics professor at the University of Hong Kong. Though he can't see, he was all right at birth in Hong Kong in 1950. But his eyesight became poorer and poorer as he grew older. At school, he couldn't see the words on the blackboard clearly. At home, he sometimes fell down because of not seeing an object in front. At the age of 14, his private doctor told him that he would go blind. From then on, he learned to look after himself.
Dr Fung attended a school for the blind until he found a job as a telephone operator (客服) at the age of 17. It was the best job for the blind in those days. But Dr Fung had his great dream. He wanted to get more education, so he tried to teach himself. He borrowed Braille (盲文) textbooks and learned all by himself. In 1974, he won a scholarship to study at Oxford University in Britain. He got his doctor's degree in 1980. Then he worked as a university teacher and taught at Oxford for another two years. He later returned to Hong Kong, and has taught in the University of Hong Kong since 1983. In 1996, he got another doctor's degree of Science from Oxford University. This is a great honour for a scientist. Dr Fung believes "where there is a will, there is a way".
(
C
) 1. What is Stephen Fung now?
A. A university student.
B. A Chemistry scientist.
C. A university professor.
D. A university doctor.
(
D
) 2. When Stephen ______, he became blind.
A. was born
B. started school
C. was above 17
D. was over 14
(
A
) 3. Stephen's first job was to ______.
A. link telephone calls
B. operate a machine
C. operate on patients
D. teach adult students
(
C
) 4. How many doctor's degrees did Dr Fung gain from Oxford?
A. Four.
B. Three.
C. Two.
D. One.
(
B
) 5. What do you think of Stephen Fung?
A. Disappointing.
B. Ambitious.
C. Creative.
D. Attractive.
答案:1. C
解析:根據(jù)“Dr Stephen Fung is a Physics professor at the University of Hong Kong.”可知他現(xiàn)在是一名大學(xué)教授,選C。
2. D
解析:文中提到“At the age of 14, his private doctor told him that he would go blind.”,說(shuō)明14歲之后他逐漸失明,“was over 14”符合文意,選D。
3. A
解析:“he found a job as a telephone operator”,電話客服的工作就是連接電話,“l(fā)ink telephone calls”符合,選A。
4. C
解析:文中提到“He got his doctor's degree in 1980.”和“In 1996, he got another doctor's degree of Science from Oxford University.”,共兩個(gè)博士學(xué)位,選C。
5. B
解析:Dr Fung失明后仍堅(jiān)持自學(xué),追求更高教育,實(shí)現(xiàn)夢(mèng)想,說(shuō)明他有雄心壯志,“Ambitious”符合,選B。