2025年小題跟蹤練中職高一英語(yǔ)
注:當(dāng)前書本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)2025年小題跟蹤練中職高一英語(yǔ)答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
(
D
)3. Why did the father tear the picture of the world into small pieces?
A. Because he didn't like it.
B. Because he was useless.
C. Because he wanted to practice his son's hands-on ability.
D. Because he wanted his son to put it back and not to interrupt him.
(
B
)4. The underlined word "Stunned" means "______" in Chinese.
A. 無(wú)語(yǔ)的
B. 目瞪口呆的
C. 氣憤的
D. 欣喜若狂的
(
B
)5. From the passage, we can know the boy is very ______.
A. simple
B. smart
C. energetic
D. bored
答案:3. D
解析:由第五段“Then, he said, 'Son, once you put this picture of the world back together, we can play catch. But don't interrupt me again until you are done!'”可知,爸爸把圖片撕碎是想讓兒子拼圖,不再打擾他,故選D。
4. B
解析:由下文“the father glanced towards his child, and there in his small hands laid the magazine with the world pieced perfectly together”可知,爸爸看到兒子很快拼好圖,應(yīng)該是“目瞪口呆的”,stunned“目瞪口呆的”,故選B。
5. B
解析:兒子通過(guò)拼圖片背面的人像來(lái)快速拼好世界地圖,說(shuō)明他很聰明,smart“聰明的”,simple“簡(jiǎn)單的”,energetic“精力充沛的”,bored“無(wú)聊的”,故選B。
五、補(bǔ)全對(duì)話
A: Hi, Xiaonian!
E
B: It's great! We have a new English teacher.
A
A: Wilson? Is he the handsome foreign teacher we met yesterday?
B: Yes, it's him.
A:
D
B: He comes from Manchester, a northwestern city of England.
A: Oh, I heard of Manchester University.
B
B: Of course. He is so humorous and energetic that everyone likes him very much.
A:
G
B: Sure. He likes sports very much, especially football. He is also a big fan of Chinese culture.
A: So that's why he comes to China?
B: Exactly!
答案:1. E
解析:由答句“It's great! We have a new English teacher.”可知,問(wèn)句詢問(wèn)英語(yǔ)課怎么樣,E選項(xiàng)“How is your English class today?”符合語(yǔ)境,故選E。
2. A
解析:由下文“A: Wilson? Is he the handsome foreign teacher we met yesterday?”可知,此處介紹新老師的名字,A選項(xiàng)“His name is John Wilson.”符合語(yǔ)境,故選A。
3. D
解析:由答句“He comes from Manchester...”可知,問(wèn)句詢問(wèn)他來(lái)自哪里,D選項(xiàng)“Where is he from?”符合語(yǔ)境,故選D。
4. B
解析:由答句“Of course. He is so humorous and energetic that everyone likes him very much.”可知,問(wèn)句詢問(wèn)是否喜歡他,B選項(xiàng)“Do you like him?”符合語(yǔ)境,故選B。
5. G
解析:由答句“Sure. He likes sports very much...”可知,問(wèn)句請(qǐng)求介紹更多關(guān)于他的事情,G選項(xiàng)“Can you tell me more about him?”符合語(yǔ)境,故選G。