學(xué)科質(zhì)量測評八年級英語仁愛版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊學(xué)科質(zhì)量測評八年級英語仁愛版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
(
B
)26. Where is the hometown of the writing brushes in Chinese history?
A. Xuancheng.
B. Hengshui.
C. Huzhou.
D. Suzhou.
答案:B
解析:文中明確提到“Hengshui was the hometown of the writing brushes in Chinese history”,B選項(xiàng)正確。
(
A
)27. Why do young parents make a writing brush from the first haircut a baby gets?
A. Because it will bring good luck.
B. Because parents can take it with them.
C. Because parents collect the hair of new born babies.
D. Because the writing brush is very special.
答案:A
解析:根據(jù)“Young parents like to make a writing brush from the first haircut a baby gets. They think it will bring good luck.”可知,父母這樣做是因?yàn)檎J(rèn)為能帶來好運(yùn),A選項(xiàng)正確。
(
B
)28. What's the writer's purpose of referring to the rulers of the country?
A. To show the rulers like calligraphy.
B. To show the importance of calligraphy.
C. To show the rulers were good at calligraphy.
D. To show calligraphy was easy to learn for rulers.
答案:B
解析:文中提到“Even the rulers of the country did well in calligraphy”,通過統(tǒng)治者也擅長書法,來體現(xiàn)書法的重要性,B選項(xiàng)正確。
(
B
)29. We can know from the passage that _______.
A. the writing brush first began to be used more than 6,000 years ago
B. a writing brush has two important parts
C. you can give your friend a writing brush with hard hairs
D. young parents don't want to ask their children to learn calligraphy
答案:B
解析:A選項(xiàng),文中說“It has a long history of more than 5,000 years”,是5000多年,不是6000多年,A錯(cuò)誤;B選項(xiàng),“A writing brush has two important parts—the head part and the stalk”,B正確;C選項(xiàng),“If you want to send a Chinese brush to your friend, you can choose a brush with soft hairs”,應(yīng)選軟毛的,C錯(cuò)誤;D選項(xiàng),“Today young parents ask their children to learn calligraphy with the writing brush when the children are very young”,父母希望孩子學(xué),D錯(cuò)誤。
(
A
)30. What is the best title of the passage?
A. The Writing Brush
B. Calligraphy
C. The Importance of the Writing Brush
D. The Importance of Calligraphy
答案:A
解析:文章主要介紹了毛筆的歷史、組成部分、用途等,圍繞毛筆展開,A選項(xiàng)“毛筆”最適合做標(biāo)題。