欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網 > 練習冊解析答案 > 課課練八年級英語譯林版 > 第16頁解析答案
課課練八年級英語譯林版

課課練八年級英語譯林版

注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習冊課課練八年級英語譯林版答案主要是用來給同學們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。

三、閱讀理解
When your friends are having a bad day, you may go to them and try your best to make them feel better, right? Believe it or not, elephants can do the same thing.
Some scientists studied 26 elephants between the ages of 3 and 60 at the Elephant Nature Park in Thailand. They find that elephants can know when their friends are not happy. They even try to make their friends happy. For example, when some elephants do not feel happy, the others in the family group always try to give them friendly touches. They do it by putting their long, big trunks (象鼻) in each other's mouths. Nearby elephants also make some special noise to calm them down. Sometimes, they just stand close to their friends.
Scientists also noticed something else. Elephants have feelings like us. They never leave behind their weak family members. When one elephant is hurt, the stronger elephants in the family group always go to take care of him.
The study surprised the scientists. They never expected (預料) that elephants cared about each other so much. Whether elephants are sick or sad, their friends never leave them alone. Not many animals can do that.
( ) 1. How many elephants did the scientists study in Thailand?
A. 12.
B. 26.
C. 60.
D. 63.
( ) 2. If an elephant doesn't feel happy, its friends may help it by _______.
① standing close to it ② making special noise ③ giving it friendly touches
A. ①②
B. ②③
C. ①③
D. ①②③
( ) 3. The underlined phrase "leave behind" in paragraph 3 means "_______".
A. care about
B. go away from
C. be willing to help
D. give support to
( ) 4. Which of the following is the structure (結構) of the passage?
A. P1 B. P1 C. P1 D. P1 P3
P2 P3 P2 P3 P4 P3 P2 P2
P4 P4
( ) 5. The purpose (目的) of the passage is to _______.
A. ask people to protect elephants
B. tell people about a study of elephants
C. help people find out why elephants are sad
D. teach people how to help elephants live in the park
答案:1. B
解析:根據第二段“Some scientists studied 26 elephants between the ages of 3 and 60 at the Elephant Nature Park in Thailand.”可知,科學家在泰國研究了26頭大象,故選B。
2. D
解析:根據第二段“give them friendly touches... nearby elephants make some special noise to calm them down... they just stand close to their friends”可知,大象不開心時,朋友會通過友好觸摸(③)、發(fā)出特殊聲音(②)、站得近(①)來幫助它,①②③均正確,故選D。
3. B
解析:根據第三段“elephants never leave behind their weak family members”及下文“the stronger elephants... always go to take care of him”可知,大象不會拋棄弱小的家庭成員,“l(fā)eave behind”意為“離開;拋棄”,與“go away from”意思相近,故選B。
4. B
解析:文章結構:第一段(P1)總起,引出大象能安慰朋友的話題;第二段(P2)、第三段(P3)分述科學家的研究發(fā)現(大象幫助不開心的朋友、有情感不拋棄弱?。?;第四段(P4)總結研究結果。即“總—分—總”結構,對應選項B(P1總起,P2/P3/P4分述),故選B。
5. B
解析:文章主要介紹了科學家對大象的研究,發(fā)現大象會關心朋友、有情感,目的是告訴人們這項關于大象的研究,故選B。
四、信息還原
閱讀短文,從方框里選出能填入空格處的最佳選項,有一個多余選項。
Happiness is for everyone. You don't need to care about those people who have beautiful houses with large gardens. 1 Why? Because people with big houses may often feel lonely and people with cars may want to walk on the country roads in their free time.
In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. 2 When you study hard at your lessons, your parents are always taking good care of your life and your health. When you get success, your friends will say congratulations to you. When you do something wrong, people around you will help you correct it. And when you do something good to others, you will feel happy, too. 3 If you notice a bit of them, you can see that happiness is always around you.
Happiness is not the same as money. 4 When you are poor, you can also say you are very happy, because you have something else that can't be bought with money. When you meet with difficulties, you can say loudly you are very happy. That's because you have more chances to challenge yourself. So you cannot always say you are poor and you have bad luck. As the saying goes, life is like a revolving (旋轉的) door. When it closes, it also opens. 5
A. When you are in trouble at school, your friends will help you.
B. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person.
C. All these are your happiness.
D. There are a lot of people who wait for your help.
E. You don't need to admire (羨慕) those who have cars, either.
F. It is a feeling of your heart.
1. _______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. _______
答案:1. E
解析:上文提到“不需要在意有大房子的人”,下文“有車的人可能想在空閑時走鄉(xiāng)間小路”,可知空格處與“車”相關,E項“你也不需要羨慕那些有車的人”承接上下文,故選E。
2. F
解析:上文“幸福總在你身邊,如果你用心感受”,下文列舉不同場景下的幸福,F項“它是你內心的一種感覺”解釋幸福的本質,引出下文具體例子,故選F。
3. C
解析:上文列舉“努力學習時父母照顧、成功時朋友祝賀、犯錯時他人幫助、做好事時自己開心”等場景,C項“所有這些都是你的幸福”總結上文,與下文“注意到這些,就能看到幸福在身邊”銜接,故選C。
4. A
解析:上文“幸福和金錢不同”,下文“貧窮時也能幸福,因為有金錢買不到的東西”,A項“在學校遇到困難時,朋友會幫助你”舉例說明非金錢的幸福(朋友的幫助),符合語境,故選A。
5. B
解析:上文“生活像旋轉門,關一扇開一扇”,B項“如果你抓住每一個機會,就能成為快樂幸運的人”承接“門開了”,鼓勵抓住機會獲得幸福,故選B。