2025年怎樣學(xué)好初中英語(yǔ)八年級(jí)英語(yǔ)上冊(cè)滬教版五四制
注:當(dāng)前書本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)2025年怎樣學(xué)好初中英語(yǔ)八年級(jí)英語(yǔ)上冊(cè)滬教版五四制答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
Read the passage and complete the tasks. 閱讀短文,完成任務(wù)。
The journey of wastewater
From the toilet back to us
When you flush the toilet or take a shower, the water goes down the drain (下水道). But then what happens? Does it go directly into the rivers or the sea? No. The wastewater needs special treatment to make it clean and usable again. Let's follow the journey of wastewater.
Once wastewater goes down the drain, it enters a sewer pipe underground. The pipe takes the wastewater to a sewage treatment plant. The first step of the sewage treatment process is to remove large objects from the water. After that, the wastewater is sent to large tanks (水箱), where the solid waste sinks to the bottom. Then, the solid waste is separated from the water until only tiny bits remain.
The water is then moved to the next treatment area. Here, air is pumped into the water. The air helps bacteria eat the tiny bits of solid waste. Finally, some chemicals are added to kill the harmful bugs you can't see.
The water is clean now and ready to be released and sent back into the water supply. It can be used for everything from watering gardens to filling swimming pools. It's even used to make drinking water! At last, the water has returned to us once again.
A Choose the correct answer. 選擇最恰當(dāng)?shù)拇鸢浮?br>( ) 1. The passage is mainly about ________.
A. why clean water is important
B. how water is used in cleaning
C. how we can stop wasting water
D. the process of cleaning wastewater
( ) 2. Wastewater needs special treatment to ________.
A. make it clean and usable
B. make it have lots of bacteria
C. remove large objects from the water
D. send it to the sewage treatment plant
( ) 3. The ________ helps bacteria eat the tiny bits of solid waste.
A. air
B. bugs
C. wastewater
D. chemicals
( ) 4. What can be inferred about bacteria?
A. They must be kept in water.
B. They are very dangerous in water.
C. They cannot be killed with chemicals.
D. They can sometimes be helpful to us.
答案:1. D
解析:文章主要講述了廢水從下水道排出后,經(jīng)過污水處理廠的一系列處理過程,最終變得干凈可再次使用的旅程,所以主要內(nèi)容是廢水的凈化過程,選D。
2. A
解析:根據(jù)第一段“The wastewater needs special treatment to make it clean and usable again.”可知,廢水需要特殊處理是為了使其干凈且可再次使用,選A。
3. A
解析:根據(jù)第三段“The air helps bacteria eat the tiny bits of solid waste.”可知,空氣幫助細(xì)菌吃掉微小的固體廢物顆粒,選A。
4. D
解析:細(xì)菌能吃掉固體廢物顆粒,對(duì)廢水處理有幫助,說明它們有時(shí)對(duì)我們是有益的,選D。A選項(xiàng)“必須保存在水中”文中未提及;B選項(xiàng)“在水中很危險(xiǎn)”與文中細(xì)菌有益的描述不符;C選項(xiàng)“不能被化學(xué)物質(zhì)殺死”,文中提到加化學(xué)物質(zhì)殺死有害細(xì)菌,說明有些細(xì)菌能被殺死,C錯(cuò)誤。