題目列表(包括答案和解析)
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探測(cè)器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “l(fā)acked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【語(yǔ)篇解讀】本文是一篇記敘文,題材是新聞報(bào)道。本文報(bào)道了一條賣(mài)假冒炸彈探測(cè)器的商人被判10年徒刑的新聞。
| 段落 | 關(guān)鍵詞、句 | 大意推測(cè) |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新聞案件的簡(jiǎn)介:57歲的McCormick上月被起訴詐騙并于周三在倫敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺騙行為增強(qiáng)了人們虛假的安全感并促使導(dǎo)致給無(wú)辜百姓帶來(lái)死亡和傷害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “l(fā)acked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件細(xì)節(jié)及當(dāng)事人的反訴:假冒炸彈探測(cè)器被銷(xiāo)往世界各地,但它根本沒(méi)有科學(xué)依據(jù),也毫無(wú)用處。罪犯狡辯假冒產(chǎn)品沒(méi)有給用戶(hù)帶來(lái)任何不良后果。 |
【解析】
39. D。細(xì)節(jié)理解題。難度:中等。問(wèn)題是“為什么McCormick被判刑入獄”。根據(jù)問(wèn)題中的關(guān)鍵詞sentenced to prison定位原文第一段。第一段說(shuō)到McCormick是一位商人,生產(chǎn)了假冒的炸彈探測(cè)器,這是一種商業(yè)欺騙。選項(xiàng)D和其對(duì)應(yīng),為正確答案。
40. B。細(xì)節(jié)理解題。難度:難。問(wèn)題是“根據(jù)法官的說(shuō)法,McCormick的所為導(dǎo)致了什么樣的結(jié)果”。根據(jù)問(wèn)題中的關(guān)鍵詞according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺騙行為提高了人們虛假的安全感并助推給無(wú)辜百姓帶來(lái)死亡和傷害)。由此可見(jiàn),McCormick的行為讓人們有了安全感,但這種安全并不真實(shí)。B “降低了人們防范危險(xiǎn)的安全意識(shí)”符合此意,為正確答案。
41. D。判斷題。難度:難。問(wèn)題是“下面哪種說(shuō)法對(duì)探測(cè)儀來(lái)說(shuō)是正確的”。
解題思路:根據(jù)問(wèn)題中的關(guān)鍵詞detectors,把四個(gè)選項(xiàng)具體對(duì)應(yīng)到原文中一處。A對(duì)應(yīng)文章倒數(shù)第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。該句中的Kenya是非洲的肯尼亞,否定了A的說(shuō)法。B對(duì)應(yīng)第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只說(shuō)罪犯沒(méi)有關(guān)注潛在的致命后果,而不是已經(jīng)導(dǎo)致嚴(yán)重的問(wèn)題。C對(duì)應(yīng)第五段的第一句話(huà)“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探測(cè)儀的功能只是據(jù)說(shuō),而不一定真的具備找到水中危險(xiǎn)物品的功能。選項(xiàng)D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,這種探測(cè)儀沒(méi)有科學(xué)根據(jù),也毫無(wú)用途,和D“沒(méi)有科學(xué)根據(jù)的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判斷題。難度:中等。
解題思路:返回原文,將選項(xiàng)與原文一一進(jìn)行比較。
本題主要考查第四段和第七段。A“以低價(jià)銷(xiāo)售設(shè)備”與原文第四段第一句不符,因?yàn)樵摼涮岬椒ü僦缚豈cCormick通過(guò)賣(mài)一些無(wú)用的設(shè)備來(lái)巨額利潤(rùn)。B“在大多數(shù)國(guó)家很有名”與文中提到的區(qū)區(qū)幾個(gè)國(guó)家和地區(qū)Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand購(gòu)買(mǎi)他的探測(cè)儀不符。C“認(rèn)為他沒(méi)有犯罪”和第七段對(duì)應(yīng),其中他所說(shuō)的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正確答案。D“他沒(méi)有賺取文中提到的那么大利潤(rùn)”在原文沒(méi)有語(yǔ)言根據(jù)。
In the dark forests ________ some large enough to hold several English towns.
A. stand many lakes B. lie many lakes
C. many lakes lie D. many lakes stand
【詳解】本題考查倒裝結(jié)構(gòu),完全倒裝。同時(shí)stand 和lie的區(qū)別。stand是突出的,lie是平躺的,湖不可能是突出的,所以此題應(yīng)該選擇lie。
Strictly Ban smoking
If you smoke and you still don’t believe that there’s a definite(一定的)link between smoking and bronchial(支氣管的)troubles, heart disease and lung cancer, then you are certainly deceiving yourself. No one will accuse you of hypocrisy. Let us just say that you are suffering from a bad case of wishful thinking. This needn’t make you too uncomfortable because you are in good company. Whenever the subject of smoking and health is raised, the governments of most countries hear no evil, see no evil and smell no evil. Admittedly, a few governments have taken timid measures. In Britain for instance, cigarette advertising has been banned on television. The conscience of the nation is appeased, while the population continues to puff its way to smoky, cancerous death.
You don’t have to look very far to find out why the official reactions to medical findings have been so lukewarm. The answer is simply money. Tobacco is a wonderful commodity to tax. It’s almost like a tax on our daily bread. In tax revenue alone, the government of Britain collects enough from smokers to pay for its entire educational facilities. So while the authorities point out ever so discreetly that smoking may, conceivable, be harmful, it doesn’t do to shout too loudly about it.
This is surely the most short-sighted policy you could imagine. While money is eagerly collected in vast sums with one hand, it is paid out in increasingly vaster sums with the other. Enormous amounts are spent on cancer research and on efforts to cure people suffering from the disease. Countless valuable lives are lost. In the long run, there is no doubt that everybody would be much better-off if smoking were banned altogether.
Of course, we are not ready for such a drastic action. But if the governments of the world were honestly concerned about the welfare of their peoples, you’d think they’d conduct aggressive anti-smoking campaigns. Far from it! The tobacco industry is allowed to spend staggering sums on advertising. Its advertising is as insidious as it is dishonest. We are never shown pictures of real smokers coughing up their lungs early in the morning. That would never do. The advertisement always depict virile, clean-shaven young men. They suggest it is manly to smoke, even positively healthy! Smoking is associated with the great open-air life, with beautiful girls, true love and togetherness. What utter nonsense!
For a start, governments could begin by banning all cigarette and tobacco advertising and should then conduct anti-smoking advertising campaigns of their own. Smoking should be banned in all public places like theatres, cinemas and restaurants. Great efforts should be made to inform young people especially of the dire consequences of taking up the habit. A horrific warning – say, a picture of a death’s head – should be included in every packet of cigarettes that is sold. As individuals, we are certainly weak, but if governments acted honestly and courageously, they could protect us from ourselves.
Why do a few governments take timid measures toward smoking?
A because they are afraid of people. B Because diseases cost a lot.
C Because they are afraid of the cutting down of their revenue.
D Because they are afraid of manufacturers.
The tone of this passage is________________.
A critical. B ironical(諷刺的用反語(yǔ)的). C distaste(不喜歡). D amusing.
What does the sentence “because you are in good company” mean?
A you are backed by the government. B You are not alone.
C You have good colleagues. D Governments are blind to evils of smoking too.
What is the best title of this passage?
A World Governments should conduct serious campaigns against smoking.
B World governments take timid measures against smoking.
C smoking is the most important source of income to many countries.
D tobacco industry spends a large sum of money on medical research.
I prefer a flat in Inverness to in Perth , because I want to live near my Mom’s .
A. one B. that C. it D. this
【詳解】考查代詞的用法。one表示泛指,相當(dāng)于“a(an)+名詞”,代替的是同類(lèi)事物中的“一個(gè)”;that表示特指,相當(dāng)于“the+名詞”;it所代替的是前面提到過(guò)的同一事物;this表示近指。故選答案A。
國(guó)際學(xué)校優(yōu)選 - 練習(xí)冊(cè)列表 - 試題列表
湖北省互聯(lián)網(wǎng)違法和不良信息舉報(bào)平臺(tái) | 網(wǎng)上有害信息舉報(bào)專(zhuān)區(qū) | 電信詐騙舉報(bào)專(zhuān)區(qū) | 涉歷史虛無(wú)主義有害信息舉報(bào)專(zhuān)區(qū) | 涉企侵權(quán)舉報(bào)專(zhuān)區(qū)
違法和不良信息舉報(bào)電話(huà):027-86699610 舉報(bào)郵箱:58377363@163.com