18.In today's consumer world,we've never had so much,yet it seems we've never been so unsatisfied.The cost of housing has been rising for decades,and the cost to the planet has been huge,too.But there is a way to live a simpler,greener,and more affordable life:buy a TinyDwelling home!
TinyDwelling homes are very small,yet comfortable houses at affordable prices.Each TinyDwelling home has a contemporary design and included a living room,kitchen,bathroom,upstairs sleeping area,and convenient storage space.TinyDwelling homes are cheap to run and ecologically-friendly,too.All you need is a small heater to keep your house warm in cold weather,and solar panels (太陽能電池板) in order to provide light and electricity.
TinyDwelling is part of the small-living movement that began in the late 1990s.Back then,a growing number of people began to live in very small homes.They wanted to reduce their possessions,living space,and energy costs,so as to lead more ecologically-friendly lives.But the sall-living movement really took off after the economic crisis of 2008,when many people realized that they couldn't afford to keep large homes.
Lizzy Morriaon,a small-living enthusiast,started TinyDwelling homes in 2008to meet the needs of these people.Since then,Lizzy has been designing and building homes nonstop,and TnyDwelling homes have become so popular that thousands of people have bought one.And Lizzy hasn't only designing and building houses.She has also been teaching people how to build them.Simply buy the plans and materials so that you can build your own home,and save even more money!
12.It is implied in Paragraph 1thatB.
A.rich people are very unsatisfied
B.people are damaging the environment
C.there are more poor people than before
D.people spend much money in saving the planet
13.What do we know about the small-living movement?D
A.It aimed to handle the economic crisis.
B.It was started by people without houses.
C.It was well received by house designers.
D.It did not become quite popular until 2008.
14.What is the main attraction of TinyDwelling homes?A
A.They are affordable.
B.They provide storage space.
C.They have upstairs sleeping area.
D.They are equipped with solar panels.
15.Besides designing TinyDwelling homes,Lizzy alsoB.
A.urged people to buy them.
B.helped people to build them.
C.taught people to save money.
D.offered courses to train designers.
分析 文章講述了房價越來越高,隨之而來對環(huán)境破壞越來越大,作者提出一種更簡單、環(huán)保的生活方式,即買TinyDwelling.
解答 BDAB
12.B 推理判斷題.第一段the cost to the planet has been huge 這句話告訴我們星球付出的代價也是很大的,暗示人類在發(fā)展的同時也在破壞者和環(huán)境,故答案為B.
13.D 細(xì)節(jié)題.文章But the sall-living movement really took off after the economic crisis of 2008這句話得知,在2008年該運動真正受歡迎,故答案為D.
14.A 推理題.文章TnyDwelling homes have become so popular that thousands of people have bought one…可知,TnyDwelling homes 如此受歡迎在于大家都可以買的起,故答案為A.
15.B 細(xì)節(jié)題.最后一段And Lizzy hasn't only designing and building houses.She has also been teaching people how to build them告訴我們 Lizzy 不僅設(shè)計而且還建造,故答案為B.
點評 本文是一篇新聞報道類閱讀,題目涉及多道細(xì)節(jié)理解題.推理判斷題,主旨大意題.做題時學(xué)生應(yīng)仔細(xì)閱讀原文,把握文章主要內(nèi)容,聯(lián)系文章上下文內(nèi)容并結(jié)合所給選項含義,從中選出正確答案,一定要做到有理有據(jù),切忌胡亂猜測