12.Have you ever been afraid?Do thunder and lightning make your heart beat faster?Maybe your mouth goes dry when your teacher says you will be given a test,or your palms sweat when it's your turn to give your report in front of the class.Perhaps you get butterflies in your stomach when you see the bully(仗勢欺人者) who chooses you.
We all have fears sometimes.That's true no matter how big we are or how brave we can be.Fear of getting too close to a campfire may save you from a bad burn.And fear of getting a bad grade on a test may make you study hard.Being nervous can also sharpen your senses and help you perform better during a track meet.Some people even enjoy being a little scared.That's why they like to watch scary movies.
Usually,our bodies go into fight only when there is something to fear.However,sometimes this happens when there doesn't seem to be anything to be frightened about.When you feel scared but there doesn't seem to be a clear reason,that's called anxiety.For some kids,the feeling of anxiety or worry can happen at any time.For others,it might appear only at certain times,like when they are leaving their home or family to go somewhere.For some people,this feeling of anxiety happens almost all the time and gets in the way of what they want to do.
Tell your parents if your anxiety becomes strong and is getting in the way of what you want to do.Your parents can take you to a doctor,who can help to find out if a medical problem is making you feel anxious.But you can also try these ways to kill the feeling yourself.
32.What does the underlined"get butterflies in your stomach"in Para 1 mean?B
A.Get angry.B.Get nervous.C.Get hurt.D.Get excited.
33.What does the second paragraph intend to tell us?B
A.Brave people won't feel fear whatever happens.
B.Fear can be good for people sometimes.
C.Fear is a sign of being sick and unhealthy.
D.It's easier for children to show fear than adults.
34.What can we learn about the sense of anxiety?C
A.It can't be treated once it begins.
B.It often appears before an important exam.
C.It sometimes doesn't seem to have a clear reason.
D.It appears when people face some frightening things.
35.What will be probably talked about in the next paragraph?C
A.The great harm fear does to people's health.
B.The person to turn to when people feel anxious.
C.Some good ways to help people deal with fear.
D.What kind of people can easily feel anxious.
分析 本文是一篇社會文化類閱讀,屬于議論文,你是否曾經(jīng)害怕?雷電會讓你的心跳得更快嗎?當(dāng)你的老師說你會被給予測試,或者你的掌心汗水,當(dāng)你輪到你的報告在課前,你的嘴會變干.當(dāng)你看到仗勢欺人者的時候,也許你會緊張不安.本文以此展開談?wù),主要談(wù)摿丝謶旨捌溆绊懀?/p>
解答 32.B.詞義猜測題.根據(jù)上下文可知,Perhaps you get butterflies in your stomach when you see the bully(仗勢欺人者) who chooses you.句意為當(dāng)你看到仗勢欺人者選擇你時,也許你會不安.故get butterflies in your stomach意為感到緊張不安.故選B.
33.B.推理判斷題.根據(jù)Fear of getting too close to a campfire may save you from a bad burn.And fear of getting a bad grade on a test may make you study hard.Being nervous can also sharpen your senses and help you perform better during a track meet.Some people even enjoy being a little scared.That's why they like to watch scary movies.可知,在測試中得到不好成績的恐懼可能會讓你 努力學(xué)習(xí),緊張也可以銳化你的感官,并幫助你在一個軌道會議期間表現(xiàn)更好.故此段告訴了我們恐懼有時會對人有好處.故選B.
34.C.細節(jié)理解題.根據(jù)When you feel scared but there doesn't seem to be a clear reason,that's called anxiety.可知,當(dāng)你感到害怕,但似乎沒有一個明確的原因,這就是焦慮.故選C.
35.C.推理判斷題.根據(jù)But you can also try these ways to kill the feeling yourself.可以推測出,下文會講述處理恐懼的一些方法.故選C.
點評 本文是一篇科教類閱讀,題目涉及多道細節(jié)理解題,推理判斷題,詞義猜測題.做題時學(xué)生應(yīng)仔細閱讀原文,把握文章主要內(nèi)容,聯(lián)系文章上下文內(nèi)容并結(jié)合所給選項含義,從中選出正確答案,一定要做到有理有據(jù),切忌胡亂猜測.