2.Why did the chicken cross the road?To get to the other side.
Most people know this joke.But recently,some people have been much more worried about how the grizzly bear and mountain Hon can cross the road.
"Millions of animals die each year on U.S.roads,"the Federal Highway Administration reports.In fact,only about 80ocelots,an endangered wild cat,exist in the U.S.today.The main reason?Roadkill.
"Eco-passages"may help animals cross the road without being hit by cars.They are paths both over and under roads."These eco-passages can be extremely useful,so that wildlife can avoid road accidents,"said Jodi Hilty of the Wildlife Protection Society.
But do animals actually use the eco-passages?The answer is yes.Paul Beier of Northern Arizona University found foot marks left by mountain lions on an eco-passage that went under a highway.This showed that the lions used the passage.
Builders of eco-passages try to make them look like a natural part of an area by planting trees on and around them.Animals seem to be catching on.Animals as different as salamanders(火蜥蜴)and grizzly bears are using the bridges and underpasses.
The next time you visit a park or drive through an area with a lot of wildlife,look around.You might see an animal overpass!
26.The writer uses the example of"ocelots"to show that.C
A.wild animals have become more dangerous
B.the driving condition has improved greatly
C.a(chǎn)n increasing number of animals are killed in road accidents
D.the measure for protecting wildlife fails to work
27.From the story,we know an eco-passage is.D
A.a(chǎn)n underground path for cars
B.a(chǎn) fence built for the safety of the area
C.a(chǎn) bridge for animals to get over a river
D.a(chǎn) path for animals to cross the road
28.When the writer says that"animals seem to be catching on,(Para.6),he means.D
A.a(chǎn)nimals begin to realize the dangers on the road
B.a(chǎn)nimals are crossing the road in groups
C.a(chǎn)nimals are increasing in number
D.a(chǎn)nimals begin to learn to use eco-passages
29.The writer asks visitors and drivers to look around when traveling becauseB
A.wild animals may attack cars
B.they may see wild animals on eco-passages
C.they may see wild animals in the park
D.wild animals may jam the road
30.The best title for the passage is.A
A.Special bridges help animals cross the road
B.Endangered animals increase because of roadkill
C.Animals fail to cross the road
D.Take steps to protect animals in danger.
分析 本文主要講述了越來越多的動物死于交通事故,因此建立了動物通道,幫助動物過馬路而免受傷害,動物通道像是自然的一部分,四周種滿了樹和植物,動物們開始學習使用動物通道,也許下次你參觀公園或經(jīng)過野生動物區(qū),你就會看到一個動物通道.作者就此主題,展開了談論.
解答 26.答案:C.細節(jié)理解題.根據(jù)""Millions of animals die each year on U.S,roads,"the Federal Highway Administration reports.In fact,only about 80ocelots,an endangered wild cat,exist in the U.S.today.The main reason?Roadkill."知,舉例是為了說明越來越多的動物死于交通事故.故選C.
27.答案:D.細節(jié)理解題.根據(jù)"Eco-passages may help animals cross the road without being hit by cars."可知,Eco-passages是動物過馬路的專用通道.故選D.
28.答案:D.推理判斷題.根據(jù)"Animals seem to be catching on.Animals as different as salamanders(火蜥蜴)and grizzly bears are using the bridges and underpasses."知,動物開始學習使用Eco-passages了.故選D.
29.答案:B.細節(jié)理解題.根據(jù)"The next time you visit a park or drive through an area with a lot of wildlife,look around.You might see an animal overpass!"知,下次你參觀公園或開車經(jīng)過一個野生動物去,看看四周,你可能會看到一個動物通道.故B符合句意.故選B.
30.答案:A.主旨大意題.根據(jù)文章內(nèi)容,文章主要講述了越來越多的動物死于交通事故,因此建立了幫助動物過馬路的通道.故選A.
點評 本文主要講述了動物通道的建立,題目涉及多道細節(jié)理解題和主旨大意題,做題時應結(jié)合文章上下文內(nèi)容并根據(jù)所給選項的含義進行分析,從而得出正確答案.切記胡亂猜測,一定要做到有理有據(jù).