11.Tokyo may be one of those places that you love and hate at the same time.In Tokyo,there are always too many people in the places where I want to go.There are also too many cars.Tokyo drivers often spend a long time in the busy street,just like drivers in London,Paris and New York.
Tokyo also has a lot of people on foot,and sometimes it is really difficult to walk in the street.The worst time in the street is at 11:30at night.That is because the nightclubs are closing at that time and everybody wants to go home then.There are 35,000nightclubs in Tokyo,and usually none of them is empty at night.
During the day,most people go to work by train.Six million train tickets are sold every year in Tokyo.At most stations,trains arrive every two or three minutes,but at certain hours it is not enough at all.Although trains are always crowded,they are very good in many ways.They always leave and arrive on time.In London trains,you may see everybody reading a newspaper.But in Tokyo trains,everybody seems to be sleepy,no matter whether his journey is long or short.If you stand outside the station for five minutes,there will be three fire engines(消防車) going past you.They are on the way to one of the fires that Tokyo has every day.Tokyo has so many surprises that none of them can really surprise me now.
48.In London,Paris and New York,there areC in the street.
A.a(chǎn) few trains
B.many trains
C.too many cars
D.no cars
49.Japanese trainsD.
A.don't often leave and arrive on time
B.a(chǎn)re not crowded
C.a(chǎn)re good for sleep
D.a(chǎn)re the important traffic tools for Japanese
50.The business of the nightclubs in Tokyo is D.
A.very bad
B.just so so
C.not too good
D.very good
51.From the passage,we can knowD.
A.the writer like Tokyo more than he hates
B.the writer hates Tokyo more than he likes
C.the writer wants to leave Tokyo as soon as possible
D.the writer has got used to the life in Tokyo.
分析 本文主要向我們介紹了日本的城市東京,它既是你最愛的地方之一,也是你最討厭的地方之一.下文具體介紹了它的交通情況和夜總會等.
解答 48 C 細節(jié)理解題:根據(jù)第一段There are also too many cars也有太多的車;Tokyo drivers often spend a long time in the busy street,just like drivers in London,Paris and New York.東京的司機經(jīng)常在繁忙的街道花很長時間,就像在倫敦、巴黎和紐約的司機一樣.故答案是C.
49 D 細節(jié)理解題:根據(jù)第三段Although trains are always crowded雖然火車總是擁擠的;They always leave and arrive on time他們總是按時離開,按時到達;But in Tokyo trains,everybody seems to be sleepy但在東京火車上,每個人似乎都昏昏欲睡.即前三項不符合文章的意思,結(jié)合第三段內(nèi)容,可知火車是日本人重要的交通工具,故答案是D.
50 D 節(jié)理解題:根據(jù)第二段There are 35,000nightclubs in Tokyo,and usually none of them is empty at night在東京有35000個夜總會,而且通常每晚沒有一個是空的.即去夜總會的人特別多,生意好,故答案是D.
51 D 推測理解題:根據(jù)最后一段Tokyo has so many surprises that none of them can really surprise me now東京有這么多的驚喜,但現(xiàn)在沒有一個能真正令我吃驚.意思是作者已經(jīng)適應了東京的生活,故答案是D.
點評 首先對原文材料迅速瀏覽,掌握全文的主旨大意.因為閱讀理解題一般沒有標題,所以,速讀全文,抓住中心主旨很有必要,在速讀的過程中,應盡可能多地捕獲信息材料. 其次,細讀題材,各個擊破.掌握全文的大意之后,細細閱讀每篇材料后的問題,弄清每題要求后,帶著問題,再回到原文中去尋找、捕獲有關(guān)信息. 要善于抓住每段的主題句,閱讀時,要有較強的針對性.對于捕獲到的信息,要做認真分析,仔細推敲,理解透徹,只有這樣,針對題目要求,才能做到穩(wěn)、準.